donderdag 22 mei 2014

Tong in Venetiaanse marinade



De sogliole in saor het lekkerst als je hem een dag van tevoren klaarmaakt. Volgens het recept in la Cucina Italiana is het wekenlang houdbaar. Kunnen ze wel zeggen, maar dat lukt toch niet. Veel te lekker! Dit is de luxe versie met tong, maar je kunt het ook met sardines of stukjes vis maken.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 tongen à 250 gr, schoongemaakt en ontveld
250 gr ui
250 ml witte wijnazijn
25 gr rozijnen
20 gr pijnboompitten
bloem
extravergine olijfolie
zout

Bereiding:

  1. Wentel de vissen door de bloem en schud overtollige bloem af.
  2. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  3. Halveer de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Verhit een royale hoeveelheid olie in een brede koekenpan en bak de vissen ca. 2 minuten per kant. Laat de vissen op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met wat zout.
  5. Verwijder de olie olie uit de pan en veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier. Verhit 2-3 el olie in de pan en fruit de ui 7-8 minuten op laag vuur.
  6. Voeg wanneer de ui glazig is de azijn toe en kook hem 3-5 minuten.Voeg nog een scheut water toe. 
  7. Knijp de rozijnen uit en voeg ze samen met de grof gehakte pijnboompitten toe. Gaar het geheel 5-7 minuten verder.

Leg de tongen in een ovenschaal en schenk de marinade erbij. Zorg dat alle vissen met de marinade in contact komen.Voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe en laat het geheel afkoelen.
Serveer de tong de volgende dag als de smaken van de marinade in de vis getrokken zijn.


2 opmerkingen:

Marieke zei

Eet je dit warm of koud?

Jannie zei

Dit eet je koud. Nou ja, niet ijskoud, maar op kamertemperatuur.