zondag 18 mei 2014

Salade met gerookte forel en geitenkaas van Ottolenghi

Gerookte forel, geitenkaas, venkel, erwtjes,  kiemgroenten

Ingrediënten voor 4 personen:
75ml olijfolie, plus iets extra
2 el citroensap
5g dille
zout en zwarte peper
1 grote venkelknol, schoongemaakt en zeer dun geschaafd
100g zachte geitenkaas, in stukjes gebroken
¾ tl venkelzaad, geroosterd en licht gekneusd
½ theelepel geraspte citroenschil
40g kiemgroenten
4 gerookte forelfilets
150 g doperwten (diepvries zijn prima), geblancheerd, koud afgespoeld en uitgelekt
1 tl roze peperkorrels, geplet

Voorbereiding  30 minuten van te voren:
  • Klop in en grote kom een dressing van de olie, citroensap, dille, een halve tl zout en wat zwarte peper. Voeg de venkel  toe, roer door en laat ongeveer 30 minuten marineren.
  • Doe de kaas in een andere kom en meng er het venkelzaad, geraspte citroenschil en een snuf zout door.

Verder:
Voeg aan de grote kom met de marinade toe:  de kiemgroenten, de forel in stukjes van 5 cm gescheurd, de erwtjes en de peperkorrels. Meng voorzichtig door elkaar en dresseer de salade op een serveerschaal, dotjes kaas er bovenop, besprenkel met olie en serveer.


Naar een recept van Yotam Ottolenghi. Was lekker.

Geen opmerkingen: