maandag 28 april 2014

Kipfilet met kaas en knoflook-spek crumble




Ingrediënten voor 2 pers.
2 kipfilets
20 gr peterselie, fijngehakt
150g  taleggio kaas, in reepjes gesneden
75 g boter
2 knoflook teentjes, fijngehakt
3 plakjes gerookt doorregen spek, fijngehakt
twee handjes paneermeel of panko
3 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper






Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C

  1. Maak vier diepe diagonale sneden in elke kipfilet. 
  2. Hak de peterselie en snijd de taleggio in reepjes.
  3. Rol de taleggio door  de peterselie en stop de kaas in de inkepingen van de kipfilets.
  4. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de gehakte knoflook en spek toe en bak drie minuten.
  5. Voeg de broodkruimels in de pan en bak nog drie minuten.
  6. Giet de olijfolie over de kip en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  7. Strooi het broodkruimmengsel over de kipfilets, klop het licht in.
  8. Bak in de oven gedurende 30 minuten.

Recept van Nigel Slater uit de BBC serie Nigel and Adam's Farm Kitchen.

Geen opmerkingen: