zaterdag 15 maart 2014

Varkensfiletlapjes met linzen en sinaasappel

Scaloppine di maiale all'arancia
Dit is weer zo'n simpel Italiaans gerecht, gemakkelijk en snel te maken en heel apart en lekker door de sinaasappel.

Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram varkenslapjes, dun gesneden
150 gr linzen
2 sjalotjes
1 à 2  sinaasappels
laurier
boter
groentebouillon
extravergine olijfolie
zout en peperkorrels

Bereiding:
Week de linzen ca. 6 uur in koud water of gebruik Du Puy linzen, die hoef je niet te weken. Of een blik.*

  1. Snijd de sjalotjes in ringen en fruit ze ca. 4 minuten in de hapjes- of koekenpan met 1 el olie, 1 laurierblad en de schil van 1/2 sinaasappel. Voeg de uitgelekte linzen toe. Laat het geheel ca. 5 minuten op middelmatig vuur op smaak komen.
  2. Schenk er bouillon bij tot het geheel onderstaat (of volg de gebruiksaanwijzing op het pak linzen). Voeg zout toe en smoor de linzen ca. 15 minuten.
  3. Bak wanneer de linzen bijna gaar zijn de varkenslapjes in in 20 gr boter ca. 2 minuten per kant. Blus af met het sap van 1/2 sinaasappel en laat inkoken.
  4. Voeg de linzen en wat zout toe als het sap is ingekookt. Bak het geheel ca. 2 minuten op hoog vuur verder. Zet het vuur uit.
  5. Serveer de varkenslapjes en de linze warm en garneer met versgemalen peper en eventueel met partje sinaasappel en sinaasappelschilletjes.


Bak de varkenslapjes op hoog vuur en niet langer dan aangegeven, anders worden ze taai. 
*Je kunt de bereidingstijd verkorten door linzen uit pot of blik te gebruiken. Bak ze dan in een koekenpan met een scheutje olie, sjalot, laurier en sinaasappelsap.

Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen: