woensdag 19 maart 2014

Aji verde, groene sambal uit Peru



Aji verde staat bij elke Peruaanse maaltijd op tafel. De originele pepers hiervoor zijn hier niet te krijgen, maar Peruviaanse expats maken het met jalapeño pepers en die vond ik hier op de markt. Eet de aji verde bij de Kip Peruana.

Ingrediënten:
5 jalapeño pepers
1 kleine witte ui
3 à 5 tenen knoflook
1 bosje peterselie
peper en zout
olijfolie
neutrale olie, bijv. zonnebloemolie

Bereiding:
  1. Verwijder de zaadjes van 4 pepers en snij ze in vier stukken. Laat de 5e heel.
  2. Snij de ui in stukken van dezelfde grootte.
  3. Pel de knoflook.
  4. Bak in een beetje olijfolie de stukken pepers, de hele peper, de ui en de hele tenen knoflook tot de groenten een beetje zacht zijn.
  5. Laat afkoelen en doe over in een blender of keukenmachine. Doe er de peterselie inclusief de steeltjes bij. Voeg een scheut neutrale olie toe en laat draaien tot een pasta. Voeg wat gekookt water toe tot het de constitentie van mayonaise heeft. Maak op smaak af met peper en zout.

Geen opmerkingen: