vrijdag 27 december 2013

Haas bereid op twee wijzen




Ingrediënten voor de haasragout:
2 hazenbouten
olijfolie
1 ui
2 sjalotjes
1 bosje tijm
4 laurierblaadjes
0,5 kaneelstokje
1 steranijs
500 ml rode wijn
2,5 el appelstroop

500 ml wildfond

Bereiding:
Bak de bout van de haas rondom goudbruin met wat olijfolie samen met ui, sjalot, tijm, laurier, kaneel en steranijs. Voeg rode wijn toe met een halve eetlepel appelstroop. Voeg daarna de wildfond toe. Laat de bout zo lang mogelijk garen op lage temperatuur.
De bout is gaar als hij van de botjes valt en de fond ingedampt is tot een krachtige wildsaus. (Ik heb het te lang laten sudderen, maar dat was niet erg).

De bereiding van de hazenrug staat al eerder op mijn blog onder perfecte hazenrug voor de kerst

Gegeten met rodekool met ui, kastanjes, kaneelstokje, kruidnagels en appels en granaatappelsap.


Geen opmerkingen: