vrijdag 22 november 2013

Wild zwijn met zuurkool


Bij Lidl kocht ik wild zwijn medaillons. Hiermee maakte ik dit recept gebaseerd op Szegediner Goulash.

Ingrediënten:
400 gr wild zwijn medaillons
1 ui (gesnipperd)
50 g vers vet spek (in reepjes gesneden)
plantaardige olie
2 eetlepels paprikapoeder
1/2 pot wildfond 
400 g zuurkool
1 th lepel karwijzaad
1eetlepel tomatenpuree
zout en versgemalen witte peper
100 g zure room
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiding:
  1. Bak de uien en het spek in de hete olie en bestrooi met de paprikapoeder.voeg het vlees erbij en laat op een hoog vuur, regelmatig omscheppend, bakken. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminium folie. (Bij gebruik van goulash vlees, moet het vlees meegestoofd worden)
  2. Blus met de helft van de fond en schraap aanbaksels los van de bodem en laat de zuurkool en de karwij circa 10 min stoven. Giet de resterende wildfond erover tomatenpuree erbij en pittig op smaak brengen met zout en peper en laat met het deksel op een spleet gaar stoven.
  3. Voor het serveren de room en de peterselie erbij voegen.



Geen opmerkingen: