dinsdag 1 oktober 2013

Kalfslapjes met gehakt van kippenlevertjes 'alla Perugina'



Ingrediënten:
4 ansjovisjes uit blik
1 teen knoflook
100 gram kippenlevers
1el kappers
75 gram prosciutto
De schil van 1 citroen
6 blaadjes salie
4 el olijfolie
500 gram kalfslapjes
1 el citroensap
Zout en vers gemalen peper

Bereiding:

  1. Hak de eerste 7 ingrediënten in kleine stukjes, mag in de hakmolen of de keukenmachine. 
  2. Verhit de olie in een grote bakpan, bruin het vlees aan beide kanten. Draai het vuur wat lager en druppel het citroensap over het vlees, voeg zout en royaal peper toe. Bak het vlees door tot het gaar is.
  3. Haal het vlees uit de pan en leg op een voorverwarmde schotel, bedek met aluminiumfolie en houdt het vlees warm.
  4. Schep nu het hakmengsel in de pan en bak alles ongeveer 3 minuten, keer het enkele malen om.
  5. Schep op elk lapje een lepel van het mengsel.
  6. Kook een paar lepels heet water in de lege pan onder voortdurend roeren, schraap daarbij de aangebakken resten van de bodem en giet over de scallopine.

Geen opmerkingen: