vrijdag 27 september 2013

Varkenshaasje met ham en feta van Jamie en spinazie à la crème


Ingrediënten voor 4 pers.
2 varkenshaasjes
40 gr Feta
4 plakken Parma- of Serranoham
blaadjes salie


Bereiding

  1. Snij elk haasje in vieren en druk de stukken een beetje plat met de vlakke hand.
  2. Maak met de punt van een mes een gaatje in het midden van elk stukje varkenshaas.
  3. Stop in de ruimte een blokje feta van ongeveer 1 cm
  4. Druk op elk stukje vlees een half plakje ham.
  5. Schenk wat olijfolie in en koekenpan en bak eerst de hamkant van de stukjes vlees knapperig, draai daarna om.
  6. Voeg op het eind een paar blaadjes salie aan het braadvocht toe.

Hierbij heb ik ouderwetse spinazie à la crème gegeten, en dat was best wel lekker.

Ingrediënten
Verse spinazie
roomboter
crème fraîche

Bereiding
  1. Roerbak de spinazie tot de blaadjes zacht zijn.
  2. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en doe ze terug in de pan met een klontje roomboter.
  3. Voeg er een paar scheppen crème fraîche bij en laat inkoken tot al het vocht verdampt is.
  4. Voeg eventueel wat gemalen nootmuskaat toe.




Geen opmerkingen: