zaterdag 17 augustus 2013

Snack-paprika's gevuld met tonijn



Ingrediënten:
1 blikje tonijn  of een andere vis zoals makreel of sardines
8 mini paprika's 
2 sneden brood, zonder korst
4 ansjovisfilets fijngehakt
2 tenen knoflook , fijngesnipperd
handvol fijngehakte peterselie 
2 el fijngehakte kappertjes 
1 eidooier 
een handvol, ontpitte en fijngehakte olijven 
2 blaadjes laurier 
1 eetlepel, gekneusde peperkorrels 

Bereiding:
Verhit de oven tot 180 °C. 
  1. Was de paprikaatjes, snij het kapje met het steeltje eraf en haal de zaadjes eruit.  Zet een pan met water, laurierbladeren, de peperkorrels en wat zout op het vuur, breng aan de kook en laat de paprika's 5 minuten in blancheren. Spoel ze af onder koud water. 
  2. Maak de sneden brood nat met wat water en verkruimel ze. Doe ze in een kom en voeg de uitgelekte tonijn erbij. Prak de ingredienten met een vork en voeg er dan de kappertjes, de peterselie, de ansjovisfilets , de eierdooier en de knoflook doorheen. Meng alles heel goed door elkaar. Als je een smeuiig mengsel wilt is het raadzaam om een keukenmachine te gebruiken. 
  3. Vul de paprika's met het mengsel, bedek ze met hun kapje en zet ze rechtop in  een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in de oven en laat de paprikaatjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en zacht worden
De kapjes waren een beetje verbrand.

Recept van de Peperoni ripieni di tonno is van fratello & sorella 

2 opmerkingen:

Clementine zei

12 blaadjes laurier ? En wanneer komen die aan de beurt in het recept ?

Clementine zei

Oh ik zie al waar de laurierblaadjes (2?) aan de beurt komen ! Over het hoofd gezien.