vrijdag 19 juli 2013

Sticky kippendijen met honing-mosterdsaus van Nigel Slater

Kip met honing-mosterdsaus

Een recept uit de serie Simply Suppers van Nigel Slater op de BBC.


Ingrediënten:
1 eetlepel zwarte peperkorrels
2 citroenen, alleen het sap
flinke kneep of twee vloeibare honing
klodder grove mosterd
2 knoflook teentjes, geplet
6 grote kippendijen met bot en vel
zeezout, naar smaak
2-3 gekonfijte citroenen
handvol groene olijven, pitten verwijderd, gesneden
kleine handvol platte peterselie 


Gekonfijte citroen, olijven en peterselie 'salsa'
voor over kip met honing-mosterdsaus

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200C
  1. Doe de peperkorrels in een vijzel en stamp ze grof. Doe ze in een kom, samen met het citroensap, honing, mosterd en knoflook toe en meng goed.
  2. Leg de kippendijen in een braadslee en giet het citroen- en honingmengsel over de kip, laat het zo lang mogelijk marineren. Bestrooi met zeezout, naar smaak, plaats ze in de hete oven gedurende 45 minuten, Draai ze halverwege, zodat het vlees mooi en plakkerig wordt..
  3. Snijd ondertussen de gekonfijte citroen open en verwijder het zachte vruchtvlees. Gebruik alleen de schil. Snijd de schil in reepjes en meng samen met de olijven en peterselie. 
  4. Serveer de kip bestrooid met het mengsel van de olijven, peterselie en de citroenschil.



Geen opmerkingen: