maandag 22 juli 2013

Chinese dronken kip


Het ziet er een beetje bleek uit, maar het is makkelijk te maken en het smaakt echt Chinees. Bij de Chinese toko vond ik naast de seafood sojasaus van Lee Kum Kee die ik voor makkelijke de gestoomde vis gebruikte, ook een flesje Drunken Chicken Marinade. Die dronken kip intrigeerde mij en ik zocht er het bijbehorende recept bij.

Ingrediënten: Chinese rijstwijn en sojasaus

Ingrediënten:
Kip; met of zonder vel, met of zonder bot
Drunken chicken marinade 
 Bereiding:
  1. Zet kip op in kokend water. Dek af en laat 10 minuten trekken of tot ze gaar is. Doe de kip over in koud gekookt water en laat afkoelen. Laat ze uitlekken en snijd de kip in stukken.
  2. Marineer de kip in 1 fles Lee Kum Kee Dronken kip Marinade gedurende  3 uur. (De marinade moet de kip bedekken).
  3. Snijd de kip in stukken en serveer. Als het kip met bot is, druk dan het mes of bijltje door het bot zodat het niet splintert. 

Geen opmerkingen: