woensdag 24 juli 2013

Avocado, paprika en garnalen in een glaasje


Ingrediënten voor 4 à 6 glaasjes:
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 avocado's
1 limoen
Tabasco
olijfolie
2 gemarineerde rode paprika's
1 koffielepel piment d'Espelette of anders paprikapoeder
6 of meer roze garnalen
maanzaad
zout

Bereiding:
  1. Maak de sjalot schoon en hak hem heel fijn.
  2. Ontvel de teen knoflook
  3. Snij de avocado's in tweeën. Verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een schaal.
  4. Doe daarbij het sap van de limoen, de gehakte sjalot, de uitgeperste knoflook, het zout , enkele druppels Tabasco en een sliertje olijfolie. Meng en mix goed door elkaar.
  5. Schep de avocadocrème in de glaasjes.
  6. Snij de gemarineerde paprika's in heel kleine blokjes en meng de piment d'Espelette erdoor. Voeg de paprikablokjes toe aan de glaasjes.
  7. Plaats 30 minuten in de ijskast.
  8. Maak de garnalen schoon en rijg ze aan een prikker. Bestrooi ze met maanzaad.

Koel serveren, met een garnaal met maanzaad.

Recept uit Bon Profit! Magazine des saveurs et produits du terroir Catalan.


:

Geen opmerkingen: