maandag 17 juni 2013

Torentje van gegrilde groenten en kaas



Het was heel tof dat mijn neef Jérôme met vrouw Monique en dochter Emilie onverwachts langskwamen. De elektrische bakplaat werd op de tuintafel gezet plus een plank met kaas, een verweesde wortel, een verloren stuk venkel en wat verdwaalde tomaatjes. Niets bijzonders, maar heel gezellig.


Ingrediënten:
Wortels
Tomaatjes, door de helft gesneden
Little gem of struikje lof
Ui
Tijm
Olijfolie
Citroensap
Zout en peper
Kaas voor op de bakplaat bijvoorbeeld Scamorza, Halloumi



Bereiding:

  1. Snij de wortel over de lengte in heel dunne plakjes, liefst met de mandoline.
  2. Snij ook de ui in heel dunne schijfjes.
  3. Snij de little gem of lof over de lengte in 4 of  6 stukken.
  4. Doe alles in een schaal en meng met een paar lepels olijfolie en wat citroensap. Voeg wat tijm. peper en zout toe.
  5. Leg eerst de wortel en de ui op de bakplaat, want die duren het langst. Vervolgend de andere ingrediënten en als laatste de kaas.
  6. Stapel de plakjes kaas, afgewisseld met de groenten en druppel er nog wat van de olijfolie-citroen marinade over.





Idee uit Donna Moderna

Geen opmerkingen: