zondag 2 juni 2013

Asperges met Hollandse garnalen


Ingrediënten voor 4 pers.
4 eieren
200 gr gepelde garnalen
16 witte asperges
fijngesnipperde bieslook
200 gr geklaarde boter
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding:
  1. Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water, laat ze uitlekken.
  2. Gebruik het kookvocht om de eieren in te koken (ongeveer 5 minuten). Dit is belangrijk omdat eieren de smaak van de asperges in het water opnemen.
  3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Doe er per ei een eetlepel geklaarde boter en een eetlepel gesnipperde bieslook bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Snijd de asperges in drie à vier stukken. Leg op de borden eerst het geplette ei, daarover de asperges en bestrooi met de garnalen. (Ik heb hier alleen de punten genomen omdat ik de rest in de soep verwerkt heb)


 Recept van Stéphane Buyens van het twee sterren restaurant Le Fox in de Panne, België.


Geen opmerkingen: