dinsdag 7 mei 2013

Creoolse garnalen




Ingrediënten:
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
3 uien, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes gesneden
1/2 fles tomatensaus voor pasta
400 gr hele tomaten uit blik
1 teentje knoflook, grof gehakt
1 tl paprikapoeder (bij voorkeur van gerookte paprika)
450 gr garnalen, gepeld
zout en peper
schil van 1 citroen

Bereiding:
  1. Zet alle ingrediënten, behalve de garnalen, op in een pan met zware bodem, op een half gedraaide pit, of in een slowcooker, die op de hoogste stand staat. Kook alles 2 uur.
  2. Voeg de garnalen toe en draai het vuur lager of zet de slowcooker op de laagste stand. Stoof alles 45 minuten.
  3. Strooi er voor het opdienen nog wat paprikapoeder en reepjes citroenschil over.

Geef gekookte rijst bij dit gerecht.

Recept uit Koken met plezier - Slow cooking.

Geen opmerkingen: