dinsdag 9 april 2013

Züricher Geschnetzeltes van champignons


Voor de Meatless Monday een vegetarische variant van Hiltl op de Zuricher Geschnetzeltes, dat oorspronkelijk met kalfsvlees gemaakt wordt. Probeer dat maar eens in een keer goed te zeggen: Haus Hiltl's geschnetzeltes

Ingrediënten:
400 gr champignons
2 el arachideolie
600 gr gesneden tofu, Quorn of seitan
40 gr boter
1 ui, fijngesneden
1 scheutje cognac
200 ml witte wijn
200 ml melk
100 ml room
zeezout
1 el citroensap
versgemalen peper

Bereiding:
  1. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze dun. 
  2. Verhit de olie, bak de tofu, Quorn of seitan aan en zet apart.
  3. Verhit in dezelfde pan de boter en bak de ui bruin. Voeg de champignons toe en bak ze. Voeg de witte wijn en de cognac toe. Laat inkoken tot de juiste dikte.
  4. Voeg de tofu, Quorn of seitan weer toe en breng op smaak met zeezout, peper en citroensap.
Recept uit het kookboek Hiltl Virtuoso Vegetaran van Europa's oudste en beroemde vegetarische restaurant Haus Hiltl in Zürich.

Ik heb het trouwens niet met tofu, maar met kastanjes gemaakt. En met minder melk. Was wel lekker.
Serveer met rösti of pasta.
Zeg in keer goed: Haus Hiltl's geschnetzeltes



Geen opmerkingen: