maandag 1 april 2013

Lamsvlees uit Puglia

Agnello u verdètte per la Pasquètte

Lam gecombineerd met ei en lentegroenten is het traditionele tweede Paasdag  - Pasquetta - recept uit Bari in Puglia.

Ingrediënten:
1,6 kg lam, in stukken
500 gr doperwten
300 gr uien
80 gr pancetta, in blokjes
80 gr geraspte pecorino
3 eieren
droge witte wijn
extravergine olijfolie
peterselie
zout en peper




Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180-190º C.

  1. Snij de uien in halve ringen en fruit ze in 6 el olie in een ovenvaste braadpan. Voeg het lamsvlees toe en braad het 8-10 minuten rondom aan. Voeg zout en peper toe.
  2. Blus af met 2 glazen witte wijn, beetje bij beetje toegevoegd, en laat de alcohol voor het grootste deel verdampen.
  3. Doe het deksel op de pan en zet hem ca. 20 minuten in de oven.
  4. Kluts de eieren in een kom en voeg de pecorino toe.
  5. Haal de pan uit de oven. Voeg eerst de pancetta en de doperwten toe en daarna de eieren met de pecorino. Zet de pan ca. 20 minuten terug in de oven.
  6. Maak af met wat fijngehakte peterselie. Serveer warm.

Recept uit La Cucina Italiana. Was lekker. Ik heb hem in de slowcooker gemaakt. Een uur of 10 op stand low, toen was het vlees botermals. Voor het eten de pancetta en het kaasmengsel toegevoegd en nog een half uur op stand high.Volgens de gebruiksaanwijzing moest ik er voor vlees met botten iets meer vloeistof aan toevoegen, maar dit was achteraf gezien niet nodig.

Geen opmerkingen: