maandag 18 februari 2013

Thaise salade met gemarineerde zalm


Ingrediënten:
500 gram zalmfilet
1 dl zoete chilisaus
1/2 deciliter sesamolie
1/4 deciliter olijfolie
1 geplet teentje knoflook
1 handje korianderblad, gehakt
1/2  blokje groentebouillon
1 el sesamzaad



Bereiding:
Los het bouillonblokje op in een bodem water. Meng de ingrediënten voor de marinade. Snij de zalm in blokken en kruid met zout en peper. Overgiet de vis met marinade en laat minstens een half uur op een koude plaats rusten.
Verhit de oven tot 200° Celsius. Bak de vis zo’n 10 minuten in de hete oven. Niet te lang, want het visvlees moet nog sappig zijn. 

Het recept van de gemarineerde zalm is van restaurant Tveir Fiskar in Reykjavik.



Uit: Dagblad van het Noorden.

Geen opmerkingen: