zondag 24 februari 2013

Corsicaanse omelet met munt en geiten- of schapenkaas


Dit recept komt van Nigella's website. In plaats van geitenkaas heb ik Griekse feta genomen, maar wat minder dan 100 gram. Was ook lekker.


Ingrediënten:
3 eieren
zout en peper
15 gram boter
3-4 takjes munt, fijngesneden
100 gram geitenkaas

Bereiding:
  1. Klop de eieren los in een schaal en kruid het met zout en peper. 
  2. Smelt de boter in een pan met een doorsnede van 25 cm. Als de boter gesmolten is, gooi dan het grootste deel van de gesneden muntblaadjes in de pan. Als je de munt een klein beetje hebt aangebakken, giet dan het losgeklopte ei in de pan erbij. 
  3. Verkruimel de kaas en strooi dit ook in de pan, over het ei. 
  4. Als het omelet klaar is, kan je ervoor kiezen om de plak in drieën te vouwen en op je bord te leggen of dat je het omelet in zijn geheel op je bord legt.
  5. Strooi het resterende munt over je omelet.


Geen opmerkingen: