dinsdag 25 december 2012

Salade van kreeft, sinaasappel en avocado



Van simpele diepvrieskreeft van de Lidl deze lekkere salade gemaakt:

Ingrediënten voor 4 pers.:
2 gekookte kreeften
1 avocado
1 grote sinaasappel
Puntarelle, witlof of krulandijvie
extra vergine olijfolie
zout

Bereiding:
  1. Snijd de schil van de sinaasappel dik af en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op in een kommetje.
  2. Maak de salade schoon, snijd in gepaste stukken en leg ze in het ijswater (om krokant te maken)
  3. Maak de dressing van 3 el olie, het sap van de sinaasappel en een snuf zout.
  4. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng er 1 el dressing door.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar, maak aan met de resterende dressing en serveer.


Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen: