maandag 12 november 2012

Haas (of konijn) met chocolade, rozijnen en pijnboompitten



Ingrediënten:
1,5 kilo haas of konijn
150 gr. donkere chocolade of naar smaak
1 à 2 gesneden uien
2,5 dl rode of witte wijn
1 dl wijnazijn
6 à 8 kruidnagels
4 stengels bleekselderij, kleingesneden
3 wortelen, kleingesneden
4 à laurierblaadjes
1 volle el venkelzaad of wilde venkel
extra vierge olijfolie
Gedroogde pepervlokken en zout naar smaak
1 kop pijnboompitten
rozijnen of sultanas, ½ kopje
suiker naar smaak

Bereiding:
  1. Snijd de haas of konijn in stukken.
  2. Marineer in de wijn en de helft van de hoeveelheid van de olie- en laurierblaadjes gedurende ten minste 3 uur Haal de stukken haas uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade voor verdere bereiding.
  3. Voeg de rest van extra vergine olijfolie in een grote pan en bak de stukken goudbruin. Verwijder ze en zet opzij.
  4. Voeg de uien, wortelen en bleekselderij in dezelfde pan en bak ze zacht maar laat geen kleur krijgen.
  5. Zet het vuur lager, en voeg de wijnmarinade, laurierbladeren, venkelzaad en kruidnagel, de kruiden en de azijn toe. Leg de stukken haas erbij en dek eventueel af met een vel bakpapier tegen het uitdrogen. Leg de deksel erop en laat  zachtjes sudderen totdat het vlees zacht is.
  6. Voeg de sultanas of rozijnen, pijnboompitten en chocolade toe ongeveer 30 minuten voordat de haas klaar is. Verwijder de deksel en laat zonodig inkoken.
Was heel lekker.

Recept uit de Siciliaanse keuken: lepre nciculattatu.  Het oorspronkelijk recept wordt gemaakt met chocolade uit Modica 

Geen opmerkingen: