woensdag 24 oktober 2012

Rivierkreeftjes en gerookte zalm op paprikacoulis



Tussengerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
2 el olijfolie
2 rode paprika's, zonder zaadjes, in stukjes
2 teentjes knoflook, gehakt
1 sinaasappel, geperst
zout en peper of piment d'Espelette
1 rode puntpaprika, in smalle ringen, zaadjes eruit
100 gr gerookte zalm
150 gr rivierkreeftjes

Bereiding:
  1. Verhit de olijfolie en smoor hierin de paprika met knoflook zonder te kleuren. Voeg sinaasappelsap en zout en peper toe. Pureer het paprikamengsel tot een dikke vloeibare saus (voeg eventueel een beetje extra vergine olijfolie toe). Giet de saus als een spiegel op de borden.
  2. Stapel in het midden de ringen puntpaprika,
  3. verdeel daarover een plak gerookte zalm,
  4. en daarop de rivierkreeftjes.
Leuk rood gerechtje. De coulis is goed van tevoren klaar te maken, daarna ben je zo klaar. De rauwe puntpaprika moet er echt bij voor de bite.

Recept uit Boodschappen.

Geen opmerkingen: