vrijdag 19 oktober 2012

Chinese bleekselderijsalade

Links Chinese bleekselderij- en rechts komkommersalade
Ingrediënten:
250 gr bleekselderij
25 gr gedroogde garnalen
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el azijn
zout

Bereiding:

  1. Was, en week de garnalen 1 uur in warm water.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen diagonaal in reepjes.
  3. Breng in een pan ruim water aan de kook. Blancheer de bleekselderij en spoel met koud water af. Laat afkoelen en dep droog.
  4. Spoel de garnalen af, laat uitlekken en meng ze door de selderij.
  5. Maak een sausje van de overige ingrediënten en meng dit tot slot door de salade.
Recept uit Het Chinese kookboek deel 3.

Mijn buurtsuper had helaas geen gedroogde garnalen, en trassie is geen goede vervanging. Ik heb hier stukjes diepvries garnalen door gemengd.

Geen opmerkingen: