donderdag 19 juli 2012

Zalmforelfilets met zuringsaus

Ingrediënten voor 4 pers.:
4 zalmforelfilets
300 gr zuring
2 sjalotjes
40 gr boter
60 dl slagroom
amandelschilfers
1 glas droge witte wijn
peper en zout

Bereiding:
  1. Hak de sjalotjes, verwijder het steeltje en de harde nerven van de zuring.
  2. Doe de helft van de boter in een pannetje en bak de sjalot glazig. Voeg de zuring toe en laat slinken. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat 5 minuten pruttelen.
  3. Voeg de room toe, peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten inkoken en roer of en toe.
  4. Strooi ondertussen peper en zout op de zalmfilets, en leg ze vervolgens op de huidkant in de rest van de boter in een andere pan. Laat ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur bakken, tot de vis volledig lichtroze is en van het vel begint los te laten.
  5. Schik de filets op warme borden, bestrooi met de (eventueel geroosterde) amandelschilfers en serveer met de zuringsaus.

Gegeten met prei-citroenrijst.

Was lekker. Recept van Anne Alassane, winnaar Master Chef Frankrijk 2010

Geen opmerkingen: