vrijdag 20 juli 2012

Salade met avocado



Lunch voor 1 persoon.

Ingrediënten:
1 kropje little gem
1 ei
1 kleine, rijpe (Hass)avocado of een halve
een stukje Parmezaanse kaas

eventueel extra: 1 oude (zuurdesem) boterham, zonder korst in dobbelstenen gesneden
Dressing:
2 eetlepels extra vergine olijfolie
½ eetlepel wittewijnazijn of citroensap
een mespuntje dijonmosterd
een paar druppels vloeibare honing
een paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
zout en peper



Bereiding:
  1. Haal de slablaadjes los, was en droog ze. Klop een dressing van azijn of citroensap, mosterd, honing, 2 eetlepels olijfolie, bieslook, peper en zout.
  2. Bak de blokjes brood op middelhoog vuur krokant in 1 eetlepel olijfolie en bestrooi heel lichtjes met zout.
  3. Kook of pocheer het ei zacht op de manier die je gewend bent. 
  4. Schil de avocado, snijd hem in kwarten en verwijder de pit.
  5. Leg de slablaadjes en avocadoparten in een diep bord en schenk er de dressing over.
  6. Vlij het eitje in het midden, prik het lek met de punt van een mesje en leg er de croutons omheen.
  7. Schaaf er met een dunschiller schilfers Parmezaan over.
Van Janneke Vreugdenhil uit de NRC.


Geen opmerkingen: