maandag 23 juli 2012

Opgerolde omelet met zalm en roomkaas




Spinazie- of zuringomelet met roomkaas en gerookte zalm

 De overgebleven zuring van de forel met zuringsaus vond z'n bestemming in deze zuringomelet:

Ingrediënten
4 eieren
100 gram zuring of spinazie
Peper
(Kruiden)roomkaas, zuivelspread
Gerookte zalm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C
  1. Haal de harde steeltjes van de groente.
  2. Doe de eieren, de zuring of spinazie en de gemalen peper in de keukenmachine en laat draaien tot een egaal groen dun beslag.
  3. Vouw een rechthoekige vorm van keukenpapier - als je tenminste geen rechthoekig bakblikje hebt. Ik vouwde iets van 16 x 26 cm en zette de hoekjes met paperclips vast, aangezien origami niet mijn sterkste kant is.
  4. Giet het eimengsel in de papieren vorm. Wees niet zo dom als ik maar zet de papieren vorm éérst op de bakplaat.
  5. Bak 15 min. minuten tot stevig.
  6. Laat de omelet wat afkoelen en leg hem op vershoudfolie.
  7. Besmeer met de kaas en beleg met plakjes gerookte zalm.
  8. Rol de omelet, met behulp van de folie op, zoals je sushi rolt.
  9. Laat minstens 1 uur opstijven in de folie in de ijskast. Snij er dunne plakken van.
Is goed van tevoren klaar te maken, dus bijvoorbeeld geschikt voor een buffet of een picknick. Wel machtig, aan een paar plakjes heb je voldoende.

Als vegetarisch alternatief kan je hem vullen met een mengsel van ricotta, iets mayonaise en geraspte parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen: