zondag 3 juni 2012

Aspergevelouté met tapenadebroodjes



Ingrediënten voor 4 pers.
1 kg witte asperges
50 gr pijnboompitten
1 witte ui
20 cl gevogeltefond
1 el slagroom
8 sneetjes geroosterd stokbrood
Tapenade:
100 gr zwarte olijven zonder pit
1 teen knoflook
2 ansjovisfilets
1 koffielepel kappertjes
3 el olijfolie

Bereiding:
  1. Meng de ingrediënten voor de tapenade met een staafmixer en zet de tapenade 1 uur in de koelkast.
  2. Kook de geschilde asperges in gezouten water en snijd ze in stukken.
  3. Snij de uit fijn en bak ze glazig in 2 el olijfolie, voeg vervolgens de asperges en pijnboompitten toe, zet nog 5 minuten op het vuur.
  4. Mix het geheel en voeg beetje bij beetje de fond en de room toe.
  5. Maak op smaak af met peper en zout en bewaar op kamertemperatuur.
  6. Dien de velouté op met de tapenadebroodjes.
Uit: La Cuisine de chez nous, recepten uit de Pyrénées-Orientales

3 opmerkingen:

Clementine zei

Was die velouté lekker ? Dan ga ik hem ook maken.

Jannie zei

Ik had een romige soep verwacht, maar het is meer een aspergepuree. De tapenade heb ik er doorheen geroerd,en toen werd het weer anders, maar wel lekker.

Clementine zei

Nou dan ga ik een ander recept experimenteren. Een van Jamie Oliver uit het boek Thuis bij Jamie