woensdag 20 oktober 2010

Lekkere zoetzure bietjes


ca. 6 ongekookte bietjes
1 grote rode ui in fijne ringen
1 cup appelazijn (235 ml)
1/2 cup suiker (1 cup = 200 gram)
1 1/2 theelepel zout
1 cup water (235 ml)


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de rauwe bietjes op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 45 minuten à een uur gaar. Prik erin om de gaarheid te checken.
Pel ze en en snij ze in stukjes.
Leg in een glazen pot afwisselend een laagje bietjes en een laagje uiringen.
Verwarm de rest van de ingredienten in een steelpannetje en giet over de bietjes. Zet ze in de koelkast en na een dag of 5 of 7 zijn ze heerlijk.





1 opmerking:

Clementine zei

Ik heb die bietjes net zo klaargemaakt, maar ik heb de indruk dat jouw azijnsausje wat dikker was. Had je het laten inkoken ?